Sounds like Juggling


previous arrow
next arrow
Slider

Stichting Goed Bezig! / Gaudeamus Muziekweek / De Veemfabriek / Werkplaats Diepenheim

Sounds Like Juggling!

~ Nieuwe muziekinstrumenten bespeeld door jongleren #

| over patronen doorbreken en de kunst van het spelen `

< publiek speelt en jongleert mee *

} 25 of 60 min. / binnen of buiten / vanaf april 2020 %

 

Een speeltuin van beweging en klank: componist Arthur Wagenaar, jongleur Guido van Hout en instrument-ontwerper Dianne Verdonk bundelen hun krachten en ontwerpen een serie nieuwe muziekinstrumenten die wordt bespeeld door jongleren. Denk aan rondvliegende en uitversterkte windvangers, langzame slingers met resonerende veren, waggelende klokken en tikkende tollen. Maar ook aan sensoren die de draaiing van kegels meten en vertalen in klank, of de impact van een bal registreren en als trigger voor samples gebruiken. Jongleren hoorbaar, muziek zichtbaar!

De nieuwe instrumenten worden bespeeld in een unieke muziek-jongleervoorstelling, over vastzitten in patronen en patronen doorbreken. We gebruiken muzikale patronen en jongleerpatronen als metafoor voor verschillende levenspatronen, van persoonlijke gewoontes tot grote geopolitieke systemen. En proberen daar uit te breken. Zo creeren we een speeltuin, een vrijplaats, waar de spelregels elk moment veranderen en alles kan.

Ook als publiek zit je niet stil! Uiteindelijk leert iedereen ‘muziekjongleren.’ Iedereen speelt op en met onze nieuwe instrumenten. Iedereen mag de speeltuin betreden.

  • spel: Guido van Hout, Dianne Verdonk, Arthur Wagenaar, en Liza van Brakel
  • regie: Joeri Vos (De Veemfabriek)

Er komen twee versies:
een korte van ca. 25 minuten (te boeken vanaf april 2020).
en een lange van ca. 60 minuten (te boeken vanaf september 2020).
Beide versies zijn zonder gesproken taal en geschikt voor zowel buiten als binnen.