de Lichtdansen


lichtdansen podiumact jongleren

Set van drie lichtdansen met betoverende sfeer

Dit is een set van choreografieën met steeds 3 lichtkegels. Het licht is tot in de kleinste nuances voorgeprogrammeerd. Iedere dans onderzoekt een ander aspect van de combinatie licht, jongleren en beweging. Jongleren is impuls voor een beweging die lichtsporen in de ruimte achterlaat. Licht rolt over de grond, verdwijnt en verschijnt op andere plekken. Licht rolt over, klemt in, of glijdt van het lichaam. Het maakt silhouetten of licht de jongleur juist aan. De lichtdansen zijn heel geschikt als podiumact, maar dit hoeft geen traditioneel podium te zijn. Kijk onderaan deze pagina voor een video van de lichtdansen.

Lichtdansen praktisch

De tijdsduur van de lichtdansen samen is 10 minuten. We kunnen de hele set spelen of een selectie, afhankelijk van de situatie. Zowel de muziek als de lichtkegels start ik vanaf mijn laptop. Deze kunnen we aansluiten op het geluidsysteem van de speellocatie. Ik heb daar de juiste kabels voor. Alternatief kom ik met mijn eigen geluidsysteem. Het benodigde speelvlak is 4 x 6 meter. De vrije hoogte moet minimaal 2,5 meter zijn. Verder hebben we alleen een aansluiting van 220 volt nodig en enige duisternis. Ik raad u aan contact op te nemen als u een bepaalde speelplek in gedachte hebt.

Contact:

Check vrijblijvend mijn beschikbaarheid of vraag naar meer info. Mail naar Guido@jongleeract.nl of bel direct 0031 (0)6 50 868 424 (guido). Of neem contact op via de contactpagina. Ik denk graag met u mee.

referenties:

  • Landgoed Schovenhorst
  • Licht op het IJ festival
  • Nederlands Gezelschap voor Handtherapie
  • Straffe Madammen en Makke Mannen

Video’s van de lichtdansen

Andere acts voor in het donker: