Sounds like Juggling


Dianne web copy
waggelan web copy
software web copy
guido web copy
arthur web copy
percussiejongleur notatie
previous arrow
next arrow

Stichting Goed Bezig! / Gaudeamus Muziekweek / De Veenfabriek / Werkplaats Diepenheim

Sounds Like Juggling!

Een speeltuin van beweging en klank: componist Arthur Wagenaar, jongleur Guido van Hout en instrument-ontwerper Dianne Verdonk bundelen hun krachten en ontwerpen een serie nieuwe muziekinstrumenten die wordt bespeeld door jongleren. Denk aan rondvliegende en uitversterkte windvangers, langzame slingers met resonerende veren, waggelende klokken en tikkende tollen. Maar ook aan sensoren die de draaiing van kegels meten en vertalen in klank, of de impact van een bal registreren en als trigger voor samples gebruiken. Jongleren hoorbaar, muziek zichtbaar!

De nieuwe instrumenten worden bespeeld in een unieke muziek-jongleervoorstelling over patronen en patronen doorbreken. We gebruiken muzikale patronen en jongleerpatronen als metafoor voor verschillende levenspatronen, van persoonlijke gewoontes tot grote geopolitieke systemen. En proberen daar uit te breken. Zo creëren we een inspirerende speeltuin, een kinderlijke vrijplaats, waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

Ook als publiek zit je niet stil! Uiteindelijk leert iedereen ‘muziekjongleren.’ Iedereen speelt op en met onze nieuwe instrumenten. Iedereen mag de speeltuin betreden.

concept: Guido van Hout en Arthur Wagenaar
regie: Joeri Vos

spel: Liza van Brakel, Guido van Hout, Dianne Verdonk, Arthur Wagenaar

Er komen twee versies:
een korte van ± 25 minuten,
en een lange van ± 60 minuten.
Beide versies zijn zonder gesproken taal en geschikt voor zowel buiten als binnen.

SOUNDS LIKE JUGGLING! is de nieuwe productie van Goed Bezig!, de stichting van componist Arthur Wagenaar (Stads/Einder, Close Call). In coproductie met Gaudeamus Muziekweek, Veenfabriek, Korzo en Werkplaats Diepenheim / Stichting Kunsten op Straat.

Mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van:
Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG Cultuurfonds, Zabawas, Kattendijke/Drucker stichting

Contact: post@arthurwagenaar.nl / guidovanhout@gmail.com